Ingredienser
500g pasta, helst Ziti men Penne eller Rigatoni går också bra
2 dl Riven Parmesan eller Pecorino
Tomatsås
500g hackade och urkärnade Tomater, eller 2 burkar av bra kvalitet (hela el. körsbärstomater, du får vad du betalar för)
2 msk olivolja
1 stor gul lök, hackad
2-3 stjälkar selleri, fint tärnad
1 morot, fint tärnad
2 vitlöksklyftor, hackade eller pressade
2 msk tomatpuré
1 1/2 dl vitt vin
1/2 tsk salt
1 msk strösocker
2 krm svartpeppar, nymald
2 msk färsk oregano och timjan, repad eller 2 tsk torkad
1 burk Ricotta
225g MozzarellaGrönsaksfond efter smak
ev. lite vatten
Fräs lök, selleri, morot och vitlök i en gryta med olivoljan.
Rör ner tomater, tomatpuré och vin. Späd med lite vatten om såsen är för tjock.
Låt såsen sjuda under lock, minst 45 minuter. Smaka av med salt, peppar, socker, oregano och timjan samt fonden om det behövs.
Rör ner Ricottan och Mozzarellan
Sätt ugnen på 175grader
Koka pastan i saltat vatten tills den är al dente, gärna någon minut kortare
Häll ner pastan i tomatsåsen och rör om, häll sedan ner blandningen i en ugnsfast form och strö över rikligt med parmesan
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter, låt stå ca 15 min innan servering
Gott med ett glas rött och en god sallad till, gärna med lite citron och en god kallpressad olja ringlad över toppen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar