lördag 8 oktober 2011

Kycklingsoppa "Jewish Penicillin"

Det råder ju förkylningstider nu och många är vi som går omkring och hostar, snörvlar och känner oss allmänt hängiga. Men som tur är finns det hjälp att få, eller iallafall lindring och det i form av denna fina kycklingsoppa som har kommit att kallas för det judiska penicillinet. Nu hjälper ju visserligen inte penicillin mot förkylningar och denna soppa skall inte på något sätt antas vara bot mot det men personligen så tycker jag faktiskt att man mår lite bättre, om inte fysiskt så iallafall i själen av denna lätta men värmande soppa som jag fått utav Systrarna Eisenman.



Ingredienser 4 portioner

1 hel kyckling
3 gula lökar
4 morötter
4 palsternackor
4 selleristjälkar
2 lagerblad
1 knippa bladpersilja
2 potatisar
salt, peppar

Skär kycklingen i stora bitar (med ben). Skala och skiva 2 lökar, 2 morötter och 2 palsternackor. Skiva 2 selleristjälkar. Lägg kyckling, grönsaker, lagerblad och hälften av persiljan i en stor kastrull. Salta och peppra rikligt. Täck med vatten och koka i 1 ½ - 2 tim med locket på glänt. Skumma bort fettet då och då. Låt soppan svalna. Ta upp kycklingdelarna och sila bort grönsakerna. Diska kastrullen , häll sedan tillbaks buljongen.

Skala resten av grönsakerna och potatisen. Halvera löken och skär i klyftor. Skiva morötter, palsternackor och selleri. Skär potatisen i tärningar. Lägg allt i buljongen.
Plocka av kycklingköttet från benen, lägg bitarna i soppan och tillsätt grönsakerna. Låt puttra ca 15 min tills grönsakerna är mjuka. Hacka resten av persiljan och rör ner i soppan. Färdig att servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar